sursa foto: internet

                               (sursa foto: internet)

    Am început anul acesta prin a face schimbări semnificative în viața mea. În primul rând, am intrat în detox de Facebook, observând cu uimire de câte zeci de ori pe zi am tendința de a verifica ce e nou pe platforma respectivă. În principiu, nimic nu e nou si frumos, lumea s-a scindat, cred că e timpul să alegem intre războiul nervilor la care suntem invitați și introspectiva, observarea, conștientizarea a ceea ce suntem. Fiecare își creează propria realitate, am putea foarte bine să creăm frumos.

Aranjamente florale premium

În privința magazinului online, am avut multe frustrări de când l-am deschis și am să explic și de ce. Piața romanescă de flori este probabil cea mai slabă din Europa. Și în acest domeniu, ca de altfel în toate, țara noastră e considerată țară de mâna a 10-a, din cauza puterii de cumpărare scăzute și a atitudinii celor care au importat flori din Olanda cu ani în urmă. În urma licitațiilor de la bursa olandeză rămâneau stocuri nevandabile, flori de proastă calitate, care în mod normal ar fi trebuit să fie aruncate. Dar atunci se trezea tanti X de la Piața Coșbuc și zicea “bo$$, le iau eu pe astea, le vând io la Românika”. Evident, marfă la prețuri derizorii. Și, ce să vezi? Olandezii au învățat să facă stocuri de marfă proastă pentru piața românească. Pentru că la noi “merge și așa”!

     Florile de pe piața românească sunt vechi, îmi asum responsabilitatea acestei afirmații. Importatorii fac și ei ce pot, iar floriștii trebuie să jongleze cu florile proaste și să satisfacă clienții. E dificil. Flori de producție românească sunt puține, în special primăvara, iar stocurile se termină repede. Vara, lisianthusul românesc e absolut minunat, mi-aș dori să se cultive mai mult și chiar să fie exportat, pentru că și noi putem produce pentru piață europeana. (Sau nu sunt interese în acest sens???) În rest, trandafirii românești nu se compară calitativ cu cei de pe piețele externe.

Aranjamente florale premium

De foarte multe ori, foști cursanți de la Școala de Floriști m-au întrebat disperați ce să facă cu florile vara, că au evenimente și calitatea e proastă și nu le pot oferi clienților acele anomalii de flori care le sunt aduse la depozite. Noi în București avem noroc că găsim marfă la mai mulți importatori, putem satisface clienții, dar în orașele mici, în care există un singur depozit, floriștii cumpără ce găsesc, pentru că nu au încotro! Chiar dacă comandă din timp, la depozit vin flori trecute și ei sunt obligați să se descurce.

English garden

 

Și acum revin la magazinul online floralis.ro, pe care l-am deschis ca florărie online, dar în timp mi-am dat seama că adun frustrări și că la fiecare comandă îmi tremură inima de emoție: dacă au comandat ceva care nu e în sezon, dacă nu găsesc nuanța de trandafiri respectivă, dacă dacă dacă… Cel puțin vara e nebunie, pentru că în perioada 1-15 august e post, depozitele aduc marfă numai pe comandă, iți vine să închizi și să pleci în concediu, că toată lumea.

În concluzie, dacă în SUA pusesem pe site produse pentru care știam că găsesc flori în orice moment, aici nu există această variantă și am decis să-mi urmez pasiunea în felul meu. Îmi doresc clienți care să aprecieze designul floral, să aprecieze emoțiile pe care le punem întotdeauna într-un aranjament, să aprecieze Creația și Inspirația cu care lucrăm, pentru că nu avem fabrică de buchete (3 trandafiri și o ferigă, gata buchetul; plus un celofan cât mai colorat), noi creăm ARTĂ FLORALĂ.

Trandafiri, eucalipt, design floral

Floriștii romani se plâng că, clienții nu sunt educați. Păi e datoria noastră să-i educăm! În primul rând, foarte mulți abia învață să comande online, în al doilea rând nu trebuie să le creăm impresia că vor primi un aranjament exact că în poza de pe site. De foarte multe ori, pe site-uri sunt produse photoshopate, care nu au nicio legătură cu produsul final. Cred că sinceritatea este foarte importantă în relația cu clienții, ar fi frumos să nu-i dezamăgim!

Ne propunem să schimbăm ceva, astfel încât procedura de comandă pe site-ul floralis.ro va fi de-acum în felul următor:

• Clientul ne comunică un buget, flori preferate (dacă sunt în sezon), culori preferate, ne arată cam ce și-ar dori, iar noi cumpărăm flori proaspete pentru fiecare comandă și creăm aranjamente unice, personalizate. În ceea ce privește buchetele, lumânările și aranjamentele pentru nunți, botezuri și alte evenimente, acelea au fost întotdeauna personalizate, în funcție de dorința clienților și de caracterul fiecărei mirese.

Florile sunt unice, nu concurează una cu alta, am putea să învățam lucrul acesta de la ele și să trăim viața frumos!